Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                          30/9/2016

Το Δίκτυο Ριζοσπαστικής Οικολογίας, έχοντας ως γνώμονα την αναγκαιότητα διατήρησης εν μέσω μνημονίων των κοινών αγαθών, νερό, ορυκτά, ανακύκλωση, διαφάνεια, ελεύθεροι χώροι, χρηστή διακυβέρνηση, δηλώνει ότι η τελευταία ενέργεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συμπαρέσυρε τους συνεργαζόμενους Οικολόγους Πράσινους, να υπογράψουν εν μία νυκτί (όπως συνηθίζεται άλλωστε απ’ όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα) τα προαπαιτούμενα με προεξάρχοντα το ξεπούλημα του Ελληνικού και την ιδιωτικοποίηση του νερού, είναι απόλυτα καταδικαστέα.  


Εκτός από τα παραπάνω που αποτελούν μνημονιακές-κατοχικές υποχρεώσεις η κυβέρνηση προχωράει σε προσφορές προς επίδοξους επενδυτές με καταστροφικές για το περιβάλλον και τη ζωή μας επιπτώσεις (Ίος, Κάβο Σίδερο κ.λπ.), συνηγορεί σε αντίθετες με τη φύση και τη ζωή των ζώων ενέργειες (κυνήγι) και πιθανά θα υποκύψει σε πιέσεις μερίδας πολιτών (συμβολαιογράφοι) για αλλαγές στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα. 


Ήδη πολλές οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις συσπειρώνονται εναντίον κάθε κίνησης οριστικοποίησης της ιδιωτικοποίησης του νερού ενώ στο θέμα του Ελληνικού υπάρχει πληθώρα αντεγκλήσεων.


Όλα  αυτά μας κάνουν να ανησυχούμε και να προβληματιζόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας και για τη χώρα που θα τους παραδώσουμε.


Καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία και στα αγαθά, που όπως και οι ίδιοι οι κυβερνώντες υποστήριζαν πριν γίνουν κυβέρνηση, είναι αδιαπραγμάτευτα.


Η αγανάκτηση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η αντίσταση σε κάθε είδους ξεπούλημα θα είναι το επόμενο βήμα μας.  


                        Δίκτυο Ριζοσπαστικής Οικολογίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου