Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Τέλος στα κλουβιά!

Στις 25 Σεπτεμβρίου έγινε η έναρξη της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών - Τέλος στα κλουβιά (European Citizens' Initiative ECI - End The Cage Age) στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή πολλών ευρωβουλευτών και εκπροσώπων ΜΚΟ.
https://www.ciwf.org.uk/news/2018/09/making-history-to-end-the-cage-age

Ο στόχος της Πρωτοβουλίας είναι ο τερματισμός της χρήσης κλουβιών στην κτηνοτροφία στην Ευρώπη. Μέσα σε ένα χρόνο πρέπει να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο έγκυρες υπογραφές σε επτά τουλάχιστον χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/initiatives/open/details/2018/000004/el?lg=el

Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε από τη ΜΚΟ Compassion in World Farming. Δημιουργήθηκε ένα Δίκτυο αποτελούμενο από 130+ οργανώσεις μέχρι στιγμής, μεταξύ των οποίων 40 από την Ελλάδα.
Την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων,  παρουσιάστηκε η Πρωτοβουλία στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
http://www.animalwelfareintergroup.eu/meetings/

Στις 12 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 θα γίνει η έναρξη της Πρωτοβουλίας στην Ελλάδα, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Αμαλίας 8, στην Πλατεία Συντάγματος.



Εν τω μεταξύ, μπορείτε να υπογράψετε και να προωθήσετε το petition σε φίλους και όσους ενδιαφέρονται για ένα λιγότερο οδυνηρό μέλλον για τα παραγωγικά ζώα. Όσες περισσότερες υπογραφές συγκεντρώσουμε τόσο πιο ηχηρό θα είναι το μήνυμα που θα στείλουμε.
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ: https://ciwf-int.endthecageage.eu/el-EL/live
Υποχρεωτικά πεδία για την Ελλάδα: Ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο πατέρα, υπηκοότητα, αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης.

1 σχόλιο:

  1. Οταν λέμε "κλουβιά" τι εννοούμε? Θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι ακριβώς εννοούμε. Κλουβί είναι και ένας χώρος 100 τετραγωνικών που φιλοξενεί 25 άλογα ας πούμε ή 100 κότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή