Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Συναντηση με DiEM25 Αθήνας




Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΔΡΟ με προσκεκλημένο το DiEM25 Αθήνας, συνομιλήσαμε με τον Απόστολο Γωγάκο, συντονιστή της Αυθόρμητης Ομάδας Αθήνας. Αφού ο Γ.Χ. παρουσιάσε τι είναι το ΔΡΟ, ο Απόστολος Γωγάκος παρουσίασε το DiEM25 Αθήνας και απάντησε διευκρινιστικά σε πολλές ερωτήσεις των παραβρισκομένων. Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις απο πολλά μέλη (και φίλους).
Ο.Ρ. Θαυμάζω που νέοι ακολουθούν μια αμεσοδημοκρατική κίνηση. Ο Γ. Βαρουφάκης θα έπρεπε να είναι πιο κοντά σας και να σας κατευθύνει ώστε να μην οδηγηθείτε σε λάθη. Βλέπω μια ανακατωσούρα, όχι σαφή εικόνα.
Γ.Χ. Μέλος του ΔΡΟ και του DiEM25 Αθήνας. Πώς λειτουργεί η ΕΕ; Υπάρχει αρνητική θέση. Αντιμετώπιση: 1.Φεύγουμε απο ΕΕ, 2. Μένουμε και παλεύουμε. 3. Πιστευω στη δημιουργική ανυπακοή. Στο DiEM25 Αθήνας βρήκα τον τρίτο δρόμο. Στην ιστορία υπάρχει η λογική αποφασίζουμε από τη βάση. Η διάθεση για αμεσοδημοκρατία δεν πεθαίνει.
Κ.Χ. Το DiEM25 Αθήνας είναι ένα διευρυμένης λογικής κίνημα. Καλύπτει την Ευρώπη, ξεφεύγει από τα στενά όρια της Ελλάδας. Κανει μια προσέγγιση από τη θεωρία του πανεπιστημίου στην πράξη των απλών πολιτών που συζητούν και κάνουν προτάσεις που αφορούν την καθημερινότητα. Υπάρχει συγκερασμός.
Α.Λ. Κάνουμε αρνητική προσέγγιση του DiEM25 Αθήνας ενώ μπορούμε να συμπράξουμε. Ξεκίνησαν ως Ευρωπαίοι δεν έχουν ευρωπαϊκή αφετηρία. Πληθαίνουν οι πολίτες της ΕΕ που έχουν την οπτική της Κοινωνίας των πολιτών. Δεν υπάρχει πρόγραμμα για την οικολογία και την πράσινη ανάπτυξη.
Ο.Κ. Δεν βλέπω να γίνεται κριτική στην ανάπτυξη. Μακροοικονομικά, αλλά και άλλες αναφορές στον υλικό πολιτισμό. Ανάπτυξη μεγεθών παραγωγής.
Γ.Δ. Η οικολογία προϋπάρχει, είναι προ-πολιτική.
Κ.Λ. Το 2012 ο Γ.Β. είχε πει πως το καλύτερο πρόγραμμα ειναι των ΟΠ. Σήμερα έχετε άποψη γι' αυτό;
Χ.Π. Η οικολογία είναι ολιστική, πιάνει τα πάντα.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και τους φίλους που πλαίσιωσαν την εκδήλωσή μας.
Ευχαριστούμε τη Διονυσία για την καλλιτεχνική φωτογράφηση.

Η επόμενη εκδήλωση του ΔΡΟ θα αφορά το νερό ως κοινωνικό αγαθό.

Αpostolos Gogakos Ήταν πολύ όμορφη βραδιά, έγινε παρουσίαση του DIEM σε μέλη του ΔΡΟ, τα οποία εχουν υψηλό επίπεδο πολιτικής πρακτικής, σκέψης και ανάλυσης. Τους ευχαριστώ για την ζεστή φιλοξενία και ιδιαίτερα τον Giannis Charalampakis για την πρόσκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου